Skip to content

Isztambul

Repülőjegy keresés – Isztambul

 
Utazás repülővel Isztambulba

Budapest – Isztambul közvetlen járatok

Budapestről Isztambulba közvetlen járatokat az alábbi légitársaságok indítanak:

Budapest – Isztambul repülőjegy árak

A Skyscanner oldalán tájékozódhatunk az aktuális foglalási árakról az elkövetkezendő 10 hónap tekintetében egy Budapest-Isztambul repülőjegy foglalás esetén.

Budapest – Isztambul repülőjegy keresés

Isztambul Ataturk (IST) repülőtér

Az isztambuli Ataturk repülőtér Isztambul nyugati részétől 15 km-re helyezkedik el, nyugat Törökországban.
Az Ataturk két terminálból áll: belföldi és nemzetközi terminálok.

  • Metróval, busszal, és vízi tömegközlekedéssel is eljuthatunk Isztambulba. 40 perces menetidejű buszok járnak a városba félóránként.
  • Természetesen taxival is utazhatunk, 1 km/1 euró áron.

Szolgáltatások: 13 bár és étterem, bank, valutaváltó, 17 üzlet.
A nemzetközi terminál mellett egy 85 szobás hotel áll az utasok rendelkezésére.
A reptéren 29,7 millió utas fordult meg 2009-ben, ami 4%-os emelkedés az előző évi adatokhoz képest.

Isztambuli látnivalók

Aya Sofya

Isztambul talán legnevezetesebb épülete. Hatalmas mérete, különleges építészeti megoldásai, csodás mozaikjai és freskói, valamint okkersárga színei a dómot világhíressé tették. A 6. században katedrálissá avatták, jelentősége azóta is töretlen.

Kék mecset

Ahmet Camii szultán lenyűgöző kék mecsetje a hat égbe törő tornyával Isztambul egyik legmeghökkentőbb építészeti csodája. Az 1609-ben épült mecset a mai napig nem csak a turisták, hanem a helyi hívek zarándokhelye is.

Topkapi palotamúzeum

A Topkapi szerájt a hódító Mehmet építtette és szultáni palotaként funkcionált. Az épületegyüttest és az azokat összekötő utcákat, udvarokat minden turistának látnia kell. Az Isztambul hét dombjának egyikére épült szerájból csodás kilátás nyílik a Boszporuszra és a hangulatos városra.

Török és iszlám művészettörténeti múzeum

A lenyűgöző méretű épület a 16. században épült és a szultán nagyvezírjének, Ibrahim Pasának a palotája volt, amely az Oszmán Birodalom legnagyobb magánbirtoka volt a korában. Ma a művészettörténeti múzeumnak ad helyet. A múzeumban talán a világ egyik legátfogóbb és leggazdagabb iszlám művészeti gyűjteménye látható.

Nagy bazár (Kapali Carsi)

A világ legnagyobb és legrégebbi fedett bazárja Isztambulnak a turisták által legkedveltebb látványossága. A labirintushoz hasonlítható bazár 65 utcáján 4000-nél is több üzlet, teázó és török fürdő található.

Az elsüllyedt palota

Underground ciszternának, vagy Yerebatan Szerájként is ismert. 532 körül építették és 336 oszlop található benne. A páratlan építészeti csoda számos film díszleteként is szolgált, egy James Bond mozi jeleneteit is itt forgatták.

Galata torony

A 14. században a Galata kolónia idején építették és bástyaként védelmi szerepe volt. Ma a turisták kedvelt célpontja, a toronyból az óvárosra nyílik páratlan panoráma, de konferenciákat is rendeznek is. Kellemes éttermében még hastáncosok műsorát is élvezhetik a vendégek.

Dolmache palota

Az ottomán szultán második számú palotája volt, ahol a szultáni hárem is lakott. A kívülről és belülről is nagyon fényűző palota bővelkedik kristálycsillárokban, az egyik óriás csillár 4 tonnát nyom. Rendezett kertjében kellemes sétákat tehetünk.

Szállás Isztambulban

***Szallasfoglalokod***